• Syncterm oddity..

    From Al DeRosa@VERT to All on Sunday, January 19, 2020 05:33:32
    Hi all.. Not sure if this is bug or a configuration issue on my end.. In SyncTerm, whenever there is a prompt to enter an option after hitting the
    input requested and hitting return, the cursor never drops down to the next line it sits there until the BBS starts to send info again.. So in other
    words, if you have a prompt like

    Enter your user name: You enter your username and hit return. The Cursor
    stays on the same line even though you hit return..

    Is this a config issue on my end?? Has anyone ever seen this? LOL Any info would be appreciated...

    --- Mystic BBS v1.12 A44 2020/01/16 (Windows/32)
    * Origin: The Wrong Number Family Of BBS' - Wrong Number ][ (1:267/157)
    Synchronet Vertrauen Home of Synchronet [vert/cvs/bbs].synchro.net
  • From Digital Man@VERT to Al DeRosa on Sunday, January 19, 2020 06:12:11
    Re: Syncterm oddity..
    By: Al DeRosa to All on Sat Jan 18 2020 09:33 pm

    Hi all.. Not sure if this is bug or a configuration issue on my end.. In SyncTerm, whenever there is a prompt to enter an option after hitting the input requested and hitting return, the cursor never drops down to the next line it sits there until the BBS starts to send info again.. So in other words, if you have a prompt like

    Enter your user name: You enter your username and hit return. The Cursor stays on the same line even though you hit return..

    Is this a config issue on my end?? Has anyone ever seen this? LOL Any info would be appreciated...

    What are you connected to (e.g. server) when doing this and using what protocol? Sounds like a could be a problem on the server side.

    digital man

    This Is Spinal Tap quote #8:
    Derek Smalls: Making a big thing out of it would have been a good idea.
    Norco, CA WX: 56.7F, 29.0% humidity, 1 mph WSW wind, 0.00 inches rain/24hrs

    ---
    Synchronet Vertrauen Home of Synchronet [vert/cvs/bbs].synchro.net
  • From Al DeRosa@VERT to Digital Man on Sunday, January 19, 2020 15:30:36
    On 18 Jan 2020, Digital Man said the following...


    What are you connected to (e.g. server) when doing this and using what protocol? Sounds like a could be a problem on the server side.

    digital man


    I am connected to any BBS. I am using Telnet..

    --- Mystic BBS v1.12 A44 2020/01/16 (Windows/32)
    * Origin: The Wrong Number Family Of BBS' - Wrong Number ][ (1:267/157)
    Synchronet Vertrauen Home of Synchronet [vert/cvs/bbs].synchro.net
  • From Digital Man@VERT to Al DeRosa on Sunday, January 19, 2020 20:27:25
    Re: Re: Syncterm oddity..
    By: Al DeRosa to Digital Man on Sun Jan 19 2020 07:30 am

    On 18 Jan 2020, Digital Man said the following...


    What are you connected to (e.g. server) when doing this and using what protocol? Sounds like a could be a problem on the server side.

    I am connected to any BBS. I am using Telnet..

    "any BBS"? So even say, Vertrauen?

    I'm using SyncTERM (v1.1b) over Telnet to Vertrauen right now and don't observe the issue you're describing. It sounds like there must be something very unique about your client side setup (intermediate TCP/IP gateway or something else odd) or you're using some unusual version or build of SyncTERM or I don't know what.

    digital man

    Synchronet "Real Fact" #65:
    Synchronet can dynamically compress and uncompress message bases (using LZH). Norco, CA WX: 75.7F, 19.0% humidity, 1 mph ESE wind, 0.00 inches rain/24hrs

    ---
    Synchronet Vertrauen Home of Synchronet [vert/cvs/bbs].synchro.net
  • From Al DeRosa@VERT to Digital Man on Tuesday, January 21, 2020 03:16:35
    On 19 Jan 2020, Digital Man said the following...

    "any BBS"? So even say, Vertrauen?

    I'm using SyncTERM (v1.1b) over Telnet to Vertrauen right now and don't observe the issue you're describing. It sounds like there must be something very unique about your client side setup (intermediate TCP/IP gateway or something else odd) or you're using some unusual version or build of SyncTERM or I don't know what.


    Yup any BBS, it's weird, when encounter a prompt that is looking for an input you enter the input and hit return and the cursor stays on the line.. I'm
    using v1.1b SDL version if there is another version I am all for trying it..
    I use a number of term programs, Netrunner, CGTerm, neither of them do this.. I'm just trying to be lazy by using a term that does it all.. ;)

    If I uninstall, is there any folders or files left behind That I could clean out and try a clean re-install?? I'm open to anything..

    --- Mystic BBS v1.12 A44 2020/01/16 (Windows/32)
    * Origin: The Wrong Number Family Of BBS' - Wrong Number ][ (1:267/157)
    Synchronet Vertrauen Home of Synchronet [vert/cvs/bbs].synchro.net
  • From Al DeRosa@VERT to Digital Man on Tuesday, January 21, 2020 03:30:33
    Ok... Just did some more testing after calling into your board.. It happens
    in the Commodore CG setup Not at all in ANSI mode.. Thanks for forcing me to test it more.. :)

    --- Mystic BBS v1.12 A44 2020/01/16 (Windows/32)
    * Origin: The Wrong Number Family Of BBS' - Wrong Number ][ (1:267/157)
    Synchronet Vertrauen Home of Synchronet [vert/cvs/bbs].synchro.net
  • From Digital Man@VERT to Al DeRosa on Tuesday, January 21, 2020 01:46:50
    Re: Re: Syncterm oddity..
    By: Al DeRosa to Digital Man on Mon Jan 20 2020 07:16 pm

    On 19 Jan 2020, Digital Man said the following...

    "any BBS"? So even say, Vertrauen?

    I'm using SyncTERM (v1.1b) over Telnet to Vertrauen right now and don't observe the issue you're describing. It sounds like there must be something very unique about your client side setup (intermediate TCP/IP gateway or something else odd) or you're using some unusual version or build of SyncTERM or I don't know what.


    Yup any BBS, it's weird, when encounter a prompt that is looking for an input you enter the input and hit return and the cursor stays on the line.. I'm
    using v1.1b SDL version if there is another version I am all for trying it..

    v1.1b is not an official release, so that's a moving target. When did you download the binary you're running or did you build it yourself and if you did, when did you get or update the source code from cvs.synchro.net before building it?

    I use a number of term programs, Netrunner, CGTerm, neither of them do this.. I'm just trying to be lazy by using a term that does it all.. ;)

    SyncTERM definitely shouldn't be doing what you're describing. It sounds like your connection is configured for raw TCP and not Telnet.

    If I uninstall, is there any folders or files left behind That I could clean out and try a clean re-install?? I'm open to anything..

    You don't need to re-install anything. Maybe rebuild the executable or just download/overwrite the binary when the latest downloaded from syncterm.net. But what you're describing doesn't sound like any bug I've ever seen or heard of in SyncTERM.

    digital man

    Synchronet/BBS Terminology Definition #1:
    ANSI = American National Standards Institute
    Norco, CA WX: 55.5F, 77.0% humidity, 0 mph WSW wind, 0.00 inches rain/24hrs

    ---
    Synchronet Vertrauen Home of Synchronet [vert/cvs/bbs].synchro.net
  • From Digital Man@VERT to Al DeRosa on Tuesday, January 21, 2020 01:48:56
    Re: Re: Syncterm oddity..
    By: Al DeRosa to Digital Man on Mon Jan 20 2020 07:30 pm

    Ok... Just did some more testing after calling into your board.. It happens in the Commodore CG setup Not at all in ANSI mode.. Thanks for forcing me to test it more.. :)

    So... you're connecting to Commodore BBSes? They often use raw TCP and not Telnet. SyncTERM supports raw telnet too.

    digital man

    Synchronet "Real Fact" #66:
    Synchronet was conceived of and mostly developed in southern California.
    Norco, CA WX: 55.5F, 77.0% humidity, 0 mph WSW wind, 0.00 inches rain/24hrs

    ---
    Synchronet Vertrauen Home of Synchronet [vert/cvs/bbs].synchro.net
  • From Al DeRosa@VERT to Digital Man on Wednesday, January 22, 2020 00:34:18
    On 20 Jan 2020, Digital Man said the following...

    v1.1b is not an official release, so that's a moving target. When did you download the binary you're running or did you build it yourself and if
    you did, when did you get or update the source code from cvs.synchro.net before building it?

    Ok.... Then I will re-download the one from the website... I'll be honest
    with you I am not sure when I downloaded this.. I know I didn't build it.. I will give the release version a shot...


    You don't need to re-install anything. Maybe rebuild the executable or just download/overwrite the binary when the latest downloaded from syncterm.net. But what you're describing doesn't sound like any bug I've ever seen or heard of in SyncTERM.

    digital man


    Thanks for the info.. I will try that.. Appreciate the help...

    --- Mystic BBS v1.12 A44 2020/01/16 (Windows/32)
    * Origin: The Wrong Number Family Of BBS' - Wrong Number ][ (1:267/157)
    Synchronet Vertrauen Home of Synchronet [vert/cvs/bbs].synchro.net